Bemesten

Plaats specifiek bouwlandbemesten

Evers Garanno 6Evers Garanno 5Met de huidige scherpe bemestingsnormen is bemesten topsport geworden, drijfmestgiften van rond de 30-35 m³ rundveemest op maisland zijn de standaard vandaag de dag, Om  deze mest toch zo efficiënt mogelijk te benutten is drijfmest rijenbemesting een zeer goede toepassing. De specialebemester injecteert om de 75 centimeter 2 stroken mest op 12 -14 cm diepte . Door middel van GPS techniek wordt de plaatsing van deze mest op kaart geregistreerd en vastgelegd.  Met deze gegevens kan de trekker met maiszaaimachine een aantal dagen na het bemesten de mais precies tussen de meststroken zaaien, dit alles met een nauwkeurigheid van 2.5 centimeter.

Door het gebruik van rijenbemesting stijgt de P-efficiëntie met 50%, doordat de mest in een “depot” in de grond ligt  blijft de stikstof langer in ammoniumvorm aanwezig wat het risico op uitspoeling aanzienlijk verkleind.  Een betere P en N efficiëntie leveren  een positieve bijdrage aan de resultaten van de kringloopwijzer. 

Zodebemesten

Zodebemester 2 vervaetZodebemester 1 vervaetVervaet driewieler met een tank van 14 m³ voorzien van GPS/RTK stuurautomaat en een 8.70 meter brede Vredo zodebemester.

Schuitemaker drieasser met een tank inhoud van 27 m³  de tank is voorzien van een geijkte weeginstallatie, bemonstering automaat, staat op 750/60-R30.5 grote banden en heeft een banden spanning wissel systeem en een 8.70 meter brede Vredo zodebemester.

 

Bouwlandbemesten

Bouwlandbemesten 2Bouwlandbemesten 1Vervaet driewieler met een tank van 14 m³  voorzien van een 5.10 meter brede Evers bouwlandinjecteur.

Schuitemaker drieasser met een tank inhoud van 27 m³  de tank is voorzien van een geijkte weeginstallatie, bemonstering automaat, staat op 750/60-R30.5 grote banden en heeft een banden spanning wissel systeem en een 8.00 meter brede Evers bouwlandinjecteur.

 
 

Kunstmeststrooien

Rauch 2017Rauch 2017 2

Voor het strooien van korrel kunstmest gebruiken we een GPS gestuurde kunstmeststrooier die met behulp van EMC techniek de exacte hoeveelheid afgeeft. Met de GPS kunnen we op 2.5 centimeter nauwkeurig rijden ook regeld de GPS de juiste momenten van het starten en stoppen van het strooien op de kopakker en wordt op de wendakker de strooibreedte en hoeveelheid automatich aangepast. Ook hebben we de mogelijheid om met behulp van taakkaarten plaatsspecifiek de kunstmest te doseren. Met behulp van de onboard weeginstalatie kunnen we de juiste hoeveelheden laden.

Mestcontainer

Mestcontainers 1We beschikken over 2 mestcontainers met een inhoud van 40 m3.

Silo mixen

Silomixen Volvo

Bovengrondse silo’s kunnen wij mixen met behulp van een vleugel mixer aan een mobile kraan. Door de krachtige hydromotor kunnen we “redelijke” mest in een korte tijd mooi homogeen krijgen. Ook de probleem gevallen kunnen we meestal wel los krijgen. Vereiste is een opening van 80cm in het vierkant en minimaal een laag mest van 1 meter diep.

Video silomixen

Mest verspreiden

Strautman Steublitz 1Strautman breedstrooier, heeft een laadvemogen van 20 ton en is voorzien van een weeginstallatie en doseercomputer. 

Vloeibare kunstmest

NTS spuitenGrasland en granen kunnen wij met vloeibare NTS 25+5 of 27+3 kunstmest bemesten, dit gaat met behulp van onze 27 meter brede veldspuit deze is voorzien van gps gestuurde sectie afsluiting, speciale 7 gaats kustmest doppen en staat op brede lage druk banden

Bekalken

bekalkenOm de pH toestand van de grond te verbeteren kunnen wij een bekalking uitvoeren met Dolokal. Meer informatie over Dolokal vind u hier www.bekalkenloont.nl